1. Home
  2. Knowledge base
  3. E-mail
  4. Wat is een mailserver en hoe verschilt het van een gewone mailbox?

Wat is een mailserver en hoe verschilt het van een gewone mailbox?

Wat is het verschil tussen een mailing account en gewone mailing diensten?

Met jouw mailing account mag je massaal mails verzenden. Afhankelijk van jouw abonnement kan je tot 200.000 e-mails verzenden per maand.
Zodra je dit bestelt, wordt er een account geconfigureerd op de $$BrandName$$ mailing server en wordt er een reverse DNS aangemaakt. Het is het reverse DNS-record dat voorkomt dat de mailing servers als spammers beschouwd worden. Boodschappen, afkomstig van spammers, zouden geblokkeerd worden en kunnen de bestemmeling dus niet bereiken.

Waaruit bestaat een mailing account?

Jouw mailing account bestaat uit:

• IP-adres – de mailing server;
  • Gebruikersnaam;
  • Wachtwoord.

Toegang tot de account geschiedt via poorten 25, 1025 en 2525 zonder SSL. Authenticatie is echter wel vereist.

Hoe kan ik verzenden?

Om van deze account gebruik te maken voor jouw mailing, heb je verschillende opties, waaronder:

• Configureer een gewone SMTP-server in jouw e-mail client. Deze optie is niet aangeraden bij grote hoeveelheden bestemmelingen.
  • Maak gebruik van jouw eigen PHP-script.
  • [Aanbevolen] Maak gebruik van special email marketing software. Denk eraan dat $$BrandName$$ zelf jou geen licentie op dergelijke software verleent.

Belangrijk: klik op de link om de instellingen te controleren test die u moet uitvoeren vooraleer uw campagne te starten

Geüpdatet op 19 september 2022