1. Home
  2. Knowledge base
  3. Stuur automatische marketing-e-mails

Stuur automatische marketing-e-mails

Deze functie is beschikbaar voor de Professional of Ultimate versies van ShopBuilder.

Deze functie laat je toe om automatisch gestroomlijnde e-mails te verzenden naar klanten wanneer ze specifieke acties uitvoeren op de site. Automatische e-mail sturen laat toe om meer verkopen te genereren, inspanningen te reduceren en bestaande klanten te behouden.

Automatische e-mails kunnen voor de volgende redenen gestuurd worden:

• Herinneringsbericht over favoriete producten
  • Achtergelaten winkelwagentjes redden via een korting
  • Bevestiging van bestellingen met verwante producten
  • Vraag om feedback
  • Bedankt om bij ons je aankopen te doen
  • Herinneringen sturen naar inactieve klanten met bestsellers
  • Aankoopverjaardag

Om automatische marketing-e-mails te activeren en te configureren:

1. Op het linker paneel klik je op eCommerce en vervolgens op Manage Store.
  2. Klik op Marketing en dan op Automated Emails.
  3. Klik op Start Sending Emails om te beginnen met allerlei soorten automatische e-mails versturen.
  4. Klik op Manage naast elk e-mailtype dat je wenst te configureren. Je kan vervolgens op de keuzeknop Enabled klikken een e-mailtype te activeren of te deactiveren.De triggertijd optimaliseert naar de beste tijd per actie en kan niet gepersonaliseerd worden.
  5. Om het uitsturen van alle e-mails te activeren of deactiveren, scroll je naar de onderkant van de pagina en klik je op de keuzeknop Emails Sending. Voor meer betrokkenheid van je klanten kan je kortingbons en social-medialinks aan de e-mails toevoegen.