Hoe kan ik Memcached implementeren in Magento v.2?

Volg deze instructies om Memcached gemakkelijk te implementeren in Magento 2

1. Zorg er eerst voor dat je Memcached caching activeert vanuit het controlepaneel. Je zal dit IP-adres en poortnummer nodig hebben.
  2. Controleer de PHP-versie. PHP 5.6 of vroeger zullen werken. PHP 7 zal niet werken met deze instructies.
  3. Bewerk /app/etc/env.php:
    1. Maak gebruik van ssh en ga naar de root van jouw Magento installatie. Zoek in de app/etc/ map het “env.php” bestand. Dit is het bestand dat je moet bewerken.
    2. Zoek deze code string
      'session' =>
          array (
          'save' => 'files',
      ),

3. Bewerk deze zodat hij er zo uitziet:
      'session' =>
         array (
            'save' => 'memcache',
            'save_path' => 'tcp://250.250.250.1:1000'
      ),

In deze lijn moet je het IP-adres en het poortnummer vervangen door de Memcached details die je in jouw controlepaneel vindt.

4. Test of het werkt. Ga naar de root van de Magento-installatie en ledig de content van de cache:
    rm -rf var/cache/* var/page_cache/* var/session/*

5. Doe de laatste test door jouw site in jouw browser te laden. Verschijnt jouw website, dan is de configuratie correct.
Geüpdatet op 27 augustus 2021