1. Home
  2. Knowledge base
  3. Voeg PayPal toe voor je eCommerce-shop

Voeg PayPal toe voor je eCommerce-shop

PayPal

ShopBuilder ondersteunt PayPal Standard, PayPal Express Checkout, PayPal Advanced, PayPal Payflow Link, en PayPal Payments Pro solutions.

Indien je vragen hebt omtrent verkoop voor een nieuw gecreëerde PayPal service en je wil rechtstreeks praten met een PayPal Product Specialist, bel je (1) 877-455-1481. Indien je vragen hebt voor de klantendienst omtrent een bestaand PayPal-account en je wil rechtstreeks praten met een PayPal Customer Service agent, bel je (1) 888-221-1161.

PayPal Standard

PayPal Standard is de gemakkelijkste PayPal-oplossing wat betreft instellingen en gebruik. Bovenop reguliere betalingen vanaf PayPal-accounts, laat deze methode ook aan de gebruiker toe om te betalen via kredietkaart zonder eerst een PayPal-account te moeten aanmaken.

PayPal instellen

1. Op het linker paneel klik je op eCommerce en vervolgens op Manage Store om het controlepaneel van ShopBuilder te openen.
  2. Klik op Payment en scroll naar PayPal.
  3. Klik op Enable PayPal. PayPal verschijnt aan de top van de lijst van met actuele betaalwijzen. Om PayPal te deactiveren tot je het hebt geconfigureerd klik je op de keuzeknop Enabled.
  4. Selecteer Edit uit het drop-downmenu Actions.
  5. Klik op Change PayPal account om je PayPal e-mailadres in te tikken en klik op Save.
  6. (Optioneel) Om PayPal insights te activeren, klik je op Activate.
  7. Tik de naam in onder dewelke de klanten deze betaalwijze zullen zien bij de afrekening.
  8. Klik op de keuzeknop enable this payment method at checkout om PayPal te activeren.
  9. Log in op je PayPal-account.
    1. Ga naar My accountProfile en My selling tools.
    2. Vind Instant Payment Notification in de settings link en klik op Update.
    3. Klik op Choose IPN Settings en selecteer Receive IPN messages. Tik de volgende URL in in het veld Notification URL: http://app.multiscreenstore.com/paypalstandard/STOREID waarbij STOREID jouw Store ID is. Sla de wijzigingen op.
    4. (Optioneel) We raden je stellig aan om de optie Auto Return te activeren. Om deze optie in te stellen ga je naar ProfileMy selling toolsWebsite Payment Preferences. ShopBuilder stuurt de nodige waarde van de Return URL mee met elk verzoek naar PayPal.*
    5. Om de invoervoorkeuren in te stellen ga je naar Open ProfileMy selling toolsPayPal button language encoding. Klik op More Options. Stel Encoding in op UTF-8 en de functie Do you want to use the same encoding for data sent from PayPal to you (bv. IPN, downloadable logs, emails)? op Yes. Sla de wijzigingen op.
    6. (Optioneel) Indien je een Premier of Business PayPal-account hebt ga je naar ProfileMy selling toolsShipping Calculations en klik je op Update. Vink het vakje aan naast de verzendmethode voor een specifieke munteenheid. Klik op Edit en stel de functie Use the shipping fee in the transaction instead of my calculator’s settings in op Yes. Klik op Save Changes. **
      Voer deze stappen uit voor elke verzendmethode die in je PayPal-account ingesteld is. Indien je op deze pagina geen verzendmethodes wil, sla je deze stap gewoon over.**

Ga zeker na of je alle hierboven beschreven stappen hebt gevolgd. Anders zou je problemen kunnen hebben met je bestellingen via PayPal.

* De auto-return zal je klanten verplichten om naar je shop terug te keren (en de URL waarnaar ze teruggestuurd zullen worden) nadat ze de betaling bij PayPal hebben afgerond. Deze instelling is in feite niet nodig: PayPal zal een knop tonen zoals ‘terugkeren naar de shop’ die de klanten terug naar de shop zal brengen.

Je zou deze functie echter in de volgende gevallen misschien best activeren:

• Indien je de verkopen wil tracken met behulp van Google Adwords of een andere tool en je een trackingcode ingevoerd hebt in het ShopBuilder controlepaneel, System Settings → General → Cart. In dat geval wordt de code geactiveerd wanneer de klanten de Thank you for your order-pagina bereiken en daarom moet je de auto-return functie geforceerd instellen.
  • Indien je één PayPal-account gaat gebruiken in verschillende aparte ShopBuilder shops. ShopBuilder zal de correcte URL doorgeven samen met elk verzoek tot betaling, zodat klanten naar de site teruggestuurd zullen worden waar ze de check-outfase gestart hebben (namelijk in jouw ShopBuilder shop).

Het is heel belangrijk om de instelling IPN (Instant Order Notifications) te activeren. IPN is een bericht dat gestuurd wordt vanwege PayPal naar ShopBuilder via een speciaal veilig kanaal om de status van de betaling aan te geven. Deze instelling verzekert dat je ShopBuilder shop op de hoogte wordt gesteld of de klant de betaling heeft afgerond of de transactie mislukt is. Wanneer ShopBuilder zulk een bericht ontvangt is het systeem in staat om de status van de bestelling overeenkomstig te updaten. IPN correct ingesteld hebben in je PayPal-account is cruciaal voor het automatisch aanvaarden van bestellingen in ShopBuilder.

** Deze stap is nodig om problemen te vermijden met de berekening van de verzendkosten in de ShopBuilder shop: Indien je verzendkosten hebt ingesteld in het PayPal-account kunnen deze de tarieven uit je ShopBuilder shop opheffen. Als resultaat kan het zijn dat de bestelling in een status van Awaiting Payment terechtkomt.

PayPal Express Checkout

Express Checkout is een meer geavanceerde oplossing van PayPal. Ze verschaft een alternatieve manier van afrekenen voor je ShopBuilder shop.

PayPal Express Checkout in ShopBuilder instellen

1. Op het linker paneel klik je op eCommerce en vervolgens op Manage Store.
  2. Ga naar SettingsPaymentPayPal Express Checkout.
  3. Vul alle nodige velden in: API Username, API Password en Signature. Je kan deze van PayPal krijgen.
  4. Sla de wijzigingen op.

Genereer een PayPal API Signature

Heb je ooit al een API-certificaat of -handtekening gegenereerd?

Indien niet, moet je een handtekening genereren. Gebruik hiervoor de instructies die PayPal geeft: Obtaining API Credentials.

1. Zo ja, dan zijn er twee opties:
    • Je hebt de API-handtekening gegenereerd maar kan ze niet vinden op de PayPal backend. In dat geval moet je het gewoon selecteren door middel van de instructies die hierboven staan en gebruiken in de ShopBuilder backend.
    • Je hebt het API-certificaat gegenereerd. Helaas laat PayPal niet toe dat je tegelijkertijd een API-handtekening en een certificaat hebt. Je moet dus het certificaat verwijderen en de handtekening in de plaats daarvan genereren. Opgepast: als je al een winkelwagentje runt met je PayPal-account en dit wagentje gebruikt een API-certificaat, zal het wagentje geen PayPal-transacties meer kunnen verwerken. In dat geval moet je het wagentje overschakelen naar een handtekening (PayPal raadt aan om een handtekening te gebruiken).

Hoe werkt PayPal Express Checkout

1. Je plaats producten in de tas.
  2. Klik op Checkout with PayPal.
  3. ShopBuilder stuurt je door naar de site van PayPal.
  4. Je logt in met het PayPal-account of maakt er een nieuw aan.
  5. PayPal stuurt je terug naar ShopBuilder.
  6. ShopBuilder creëert een nieuw profiel gebaseerd op de informatie van PayPal en toont de laatste check-outpagina.
  7. Je kijkt je bestelling na, verandert de verzendmethode indien nodig en klikt op de knop Submit order.
  8. ShopBuilder stuurt het verzoek naar PayPal in de achtergrond en PayPal debiteert je kredietkaart.

Deze betaalmethode vereist SSL op de site.

PayPal Payflow Link en PayPal Advanced betaalmethodes zijn beschikbaar voor handelaars van de Verenigde Staten, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en het Verenigd Koninkrijk.

PayPal Advanced is uitsluitend beschikbaar voor handelaars in de Verenigde Staten.

PayPal Payflow is een werkelijke betalingsgateway die je site linkt met je merchant account (een soort bankrekening die bedrijven toelaat om betalingen met kredietkaarten te aanvaarden en onmiddellijk betalingen op je bankrekening te ontvangen) en verwerker van betalingen (een bedrijf dat kredietkaarttransacties behandelt voor een handelaren verwervende bank). Meer informatie over PayPal Payflow kan je hier vinden: https://www.paypal.com/webapps/mpp/payflow-payment-gateway

Indien je geen merchant account hebt kan je PayPal Payments Advanced gebruiken:

Deze betaalmethode laat online shops eveneens toe om betalingen rechtstreeks te ontvangen via kredietkaart zonder de site te moeten verlaten. Vanuit het oogpunt van integratie, is PayPal Payments Advanced identiek met de PayPal Payflow poort (je kan ze dus gebruiken met onze Payflow-integratie), met de volgende uitzonderingen:

• PayPal Payments Advanced omvat ook een merchant account bij PayPal.
  • PayPal Express Checkout en Bill Me Later betaalmethodes kunnen niet gedeactiveerd worden op de gehoste check-out template voor een gebruiker van PayPal Payments Advanced.

Raadpleeg vooral ook deze pagina voor meer informatie: https://www.paypal.com/webapps/mpp/paypal-payments-advanced

Indien je geen merchant account wil aanmaken kies dan voor PayPal Advanced om kredietkaarten te aanvaarden zonder een site te moeten verlaten.

1. Schrijf je in voor PayPal’s Payflow Services
  2. Log in op je PayPal Manager-account, ga naar Service SettingsHosted Checkout PagesSet Up. Stel de Enable Secure Token in op Yes. Verander GEEN ENKELE andere waarde op deze pagina of op de Customize pagina, omdat ShopBuilder deze waarden zal voorbijgaan voor jou om de configuratie te vergemakkelijken.
  3. Op het ShopBuilder Controlepaneel ga je naar Settings, Payment. In de PayPal betaalmethode-sectie selecteer je PayPal Payflow Link of PayPal Payments Advanced.
  4. Klik op de Account Details link in de buurt van de betaalmethode en voer je identificatiegegevens in in de instellingenpop-up.
  5. Sla de wijzigingen op en activeer deze betaalmethode.
  6. Eens je je ervan hebt vergewist dat je account correct functioneert tijdens de pilotfase, log je in op PayPal Manager en klik je op Activate Account.
  7. Zet de optie Send transactions to the test server af in de betaalinstellingen van je ShopBuilder controlepaneel.

PayPal Payments Pro Hosted

PayPal Payments Pro Hosted biedt een manier om veilig krediet- en debietkaarten te aanvaarden of PayPal-betalingen zonder dat je klanten je ShopBuilder shop moeten verlaten: alle betaalopties worden getoond bij de laatste stap van het check-outproces in een inline frame.

PayPal Payments Pro Hosted werkt enkel voor het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

PayPal Payments Pro Hosted instellen

1. Schrijf je in voor een PayPal Payments Pro-account.
  2. Op het ShopBuilder Controlepaneel ga je naar de pagina System SettingsPayment. In de sectie betaalmethode van PayPal kies je PayPal Payments Pro Hosted en klik je op Apply.
  3. Klik op de Account Details-link en voer de e-mail van je PayPal Payments Pro-account in in de instellingenpop-up. Indien je een sandbox PayPal-account gebruikt voor testdoeleinden, vink je aan This is a sandbox account.
  4. Sla de wijzigingen op, activeer deze betaalmethode en klik op Save.

Veelgestelde vragen en Probleemoplossing

Kunnen mijn klanten met een kredietkaart betalen zonder een PayPal-account aan te maken of te gebruiken?

Alle PayPal-diensten laten toe om met een kredietkaart te betalen zonder een PayPal-account. Indien je klanten een prompt krijgen om zich in te schrijven bij PayPal om te betalen kunnen hiervoor verschillende redenen zijn, te beginnen met ingestelde cookies en eindigend met de instellingen van je PayPal-account. Raadpleeg zeker de volgende link voor gedetailleerde instructies:

www.paypal-community.com/t5/How-to-use-PayPal/buy-now-button-requires-paypal-login-or-account/m-p/15587

Kan ik PayPal gebruiken als ik een PayPal Personal-account heb?

Jazeker, indien je een Personal account hebt zal het met ShopBuilder functioneren. Gebruik de PayPal Standard betaaloptie.

Ik zie een verkoop in de backend van PayPal, maar deze komt niet voor in ShopBuilder

Als je een bestelling ziet in PayPal maar niet in ShopBuilder, kijk dan eerst en vooral na of je PayPal-module correct is ingesteld en of alle stappen van de instructies hierboven uitgevoerd werden. Let vooral op IPN berichten – deze moeten geactiveerd zijn.

Indien alle PayPal-instellingen correct zijn, open je de IPN History pagina in je PayPal backend en check je of er fouten zijn of gefaalde IPN-berichten. Als je gefaalde berichten hebt in verband met de ontbrekende bestellingen aldaar, probeer deze dan opnieuw te verzenden:

1. Log in op je PayPal-account en houd de muisaanwijzer boven History.
  2. Klik op IPN history in het menu.
  3. Op de historiekpagina van Instant Payment Notification selecteer je All (Last N days).
  4. Klik op Search.
  5. Markeer dan de berichten die opnieuw verzonden moeten worden en klik op Resend selected.

Indien de bovenstaande methode niet helpt, geef dan zeker het probleem aan bij ons supportteam en we zullen het van naderbij bekijken.

Een klant heeft via PayPal betaald maar bestellingen worden aangeduid als Awaiting Payment op het controlepaneel van de shop.

Als een bestelling met succes is geplaatst en je de klant hiervoor helemaal hebt gefactureerd, zou ze een “Paid” status moeten krijgen. De status “Awaiting Payment” betekent dat de bestelling wacht of dat ze geplaatst werd maar dat het geld nog niet naar je account werd getransfereerd. Je kan nazien welke foutmelding door PayPal wordt doorgegeven bij order details in de sectie Additional information van de Store Control Panel.

Hierna volgen verschillende mogelijke redenen waarom sommige PayPal-bestellingen een status Awaiting Payment krijgen in plaats van Paid:

PayPal heeft ons verwittigd dat de betaling in wachttoestand staat, dus dat je het geld eigenlijk nog niet ontvangen hebt

Hier is een lijst van mogelijke redenen voor een wachttoestand (“pending”):

• Address: De betaling wacht omdat je klant geen bevestigd bestemmingsadres heeft ingevoerd en je Payment Receiving Preferences ingesteld zijn om je toe te laten om handmatig elke van deze betalingen te aanvaarden of te verwerpen. Om je voorkeuren te wijzigen ga je naar de sectie Preferences van je Profiel.
  • Authorization: Je hebt de betaalactie ingesteld op Authorization en hebt nog een fondsen vastgelegd. De parameter Payment Action is ingesteld op het controlepaneel van ShopBuilder, System Settings → Payment → PayPal Express Checkout tabblad. Voor de beschrijving van wat elke parameter betekent, raadpleeg je https://www.x.com/developers/communi…ayment-actions. Als je wil dat bestellingen via Express Checkout onmiddellijk verwerkt worden moet je deze parameter wijzigen naar Sale.
  • eCheck: De betaling is wachtend omdat ze werd gedaan met een eCheck die nog niet verrekend is.
  • Intl: De betaling is wachtend omdat je een account hebt buiten de Verenigde Staten en je geen geldopnamemechanisme hebt. Je moet deze betaling in je Account Overview handmatig aanvaarden of verwerpen.
  • Multi-currency: Je hebt geen balans in de verzonden munteenheid en je hebt je Payment Receiving Preferences niet ingesteld om automatisch de munteenheid te wisselen en deze betaling te aanvaarden. Je moet deze betaling manueel aanvaarden of verwerpen.
  • Order: Je hebt de betaalactie ingesteld op Order en hebt nog een fondsen vastgelegd. Zie commentaren over toestemming hierboven.
  • Payment review: De betaling is wachtend terwijl ze door PayPal wordt nagekeken op risico’s.
  • Unilateral: De betaling is wachtend omdat ze gedaan werd naar een e-mailadres dat nog niet ingeschreven of bevestigd is.
  • Upgrade: De betaling is wachtend omdat ze gedaan werd via kredietkart en je je account moet upgraden naar een Business of Premier status om de fondsen te kunnen ontvangen. Een upgrade kan ook betekenen dat je de maandelijkse limiet hebt bereikt voor transacties op je account.
  • Verify: De betaling is wachtend omdat je nog niet geverifieerd bent. Je moet je account eerst verifiëren en daarna zal je deze betaling kunnen aanvaarden.
  • Other: De betaling is wachtend voor een andere reden dan deze hierboven. Voor meer informatie moet je de PayPal Customer Service contacteren.

De vaakst voorkomende reden voor alle voorgaande is dat de betaling werd gedaan met een eCheck die nog niet verrekend is. Nadat een eCheck verrekend is (dit neemt gewoonlijk 3-5 dagen in beslag), zal de status van de bestelling automatisch veranderen in Paid.

Foutmelding “This order is on the “Awaiting Payment” status because the order total and the amount actually paid do not match. Please check this order in your PayPal Admin Area for possible issues.”

In dit geval werden de bestellingen gewoonlijk succesvol verwerkt en het geld betaald. Je zal deze foutmelding zien in de order details, op de Sales-pagina op het ShopBuilder controlepaneel. Er zij drie mogelijke redenen:

1. Het totaal van de bestelling opgeteld in ShopBuilder komt niet overeen met het totaal voor de bestelling teruggezonden door PayPal. Je gebruikt wellicht de BTW of verzendtarieven van PayPal (geactiveerd in je PayPal merchant account). Deze tarieven worden bij de bestelling gevoegd wanneer de klant naar PayPal wordt doorgestuurd. Je moet je PayPal manager account nazien voor de instellingen van BTW en verzending en deze deactiveren als ze er zijn.
  2. De munteenheid waarin de ShopBuilder shop verkoopt is verschillend van deze die in je PayPal-account is ingesteld. Je moet zorgen dat aan beide zijden dezelfde munteenheid is ingesteld.
  3. De betalingen worden naar het PayPal e-mail getransfereerd en dat is verschillend van datgene wat je hebt gedefinieerd op het ShopBuilder controlepaneel, Settings → Payment → Account details van de PayPal Standard betaalmethode.

Bij wijze van veiligheidsmaatregel tegen mogelijke pogingen tot hacken, vraagt ShopBuilder dat de betaling verwerkt wordt naar het PayPal e-mailadres dat opgegeven is op het controlepaneel van ShopBuilder. Als de transactie een ander e-mailadres heeft, plaatst ShopBuilder de status van de bestelling op Awaiting Payment of zal PayPal de bestelling als pending (wachtend) labelen.

Je hebt waarschijnlijk twee e-mailadressen die verbonden zijn met je PayPal business account en beide adressen zijn geldig, wat verklaart waarom PayPal de betaling heeft aanvaard. Maar slechts één van de e-mailadressen wordt verondersteld de betalingen te ontvangen.

Je moet zorgen dat je het juiste PayPal e-mailadres in je ShopBuilder controlepaneel, SettingsPaymentAccountdetailshebt ingesteld. Als je niet zeker bent op welk e-mailadres je betalingen ontvangt, kan je altijd PayPal customer support contacteren.

PayPal had wat problemen aan zijn kant

Wanneer een betaling is gemaakt, stuurt PayPal een IPN (instant payment notification) bericht naar ShopBuilder met de details van de betaling. ShopBuilder controleert dit IPN-bericht en als alles OK is, updatet het systeem de status van de bestelling. Als voor een bepaalde reden (omwille van een fout of downtime) de server van PayPal niet antwoordde op de vraag om de transactie te bevestigen (m.a.w. we weten niet of het IPN-bericht legitiem was of niet), zal de status van de bestelling op Awaiting Payment komen te staan.