1. Home
  2. Knowledge base
  3. Voeg een Store Login toe

Voeg een Store Login toe

De eCommerce login-functie laat toe aan bezoekers van de site om een account te creëren voor je shop en in te loggen tijdens hun bezoek. Daarenboven kunnen eigenaars van een site deze bezoekers beheren en hen speciale promoties toekennen. Dit is handig als je de klantenactiviteit wenst te monitoren of vaak terugkerende kopers wil belonen.

Voeg een Login-knop toe

Er is geen sign-up of login widget voor ShopBuilder. Je kan daarentegen wel om het even welk tekst-, knop-, of afbeeldingswidget linken op de login-pagina van de shop.

De tekst op de knop verandert niet wanneer de gebruiker ingelogd is, dus we raden aan om neutrale tekst op de knop te gebruiken zoals “Mijn Account” eerder dan “Login Klant”.

Om een inlogfunctie toe te voegen aan een knop:

1. Voeg een knop toe op de loginpagina van je shop.
  2. Klik op de knop om de Content-editor te openen en selecteer Store link.

Loginpagina

De loginpagina geeft je gebruikers de optie om hun e-mailadres toe te voegen en een link te krijgen om aan te melden bij de shop op hun e-mailadres. De login-link kan maar één keer gebruikt worden en zal binnen 14 dagen verlopen.

Thuispagina van klantenaccount

Eens de klanten ingelogd zijn, kunnen ze de instellingen van hun account aanpassen, de historiek van hun bestellingen bekijken of adresinformatie beheren. Noteer wel dat klanten hun adres niet kunnen updaten vooraleer ze een aankoop hebben verricht, omdat de shop het adres van de klant niet opslaat vooraleer er een aankoop is gefinaliseerd.

Beheer van klantenaccounts

Je kan je klantenaccounts bekijken op het controlepaneel van ShopBuilder. Om een klantenlijst te zien, klik je op het My Sales tabblad en vervolgens op het Customers tabblad. Je kan klanteninformatie exporteren naar een .csv vanaf dit scherm.