1. Home
  2. Knowledge base
  3. Video achtergronden

Video achtergronden

Gebruik Video Achtergronden om snel een video van YouTube, Vimeo of Dailymotion als site achtergrond toe te voegen. Video achtergronden kunnen de aandacht van een bezoeker trekken met bewegende content en een stijlvolle, moderne uitstraling geven aan elke site.

Let op: Elk bestand (tekst, afbeelding, video, etc.) dat naar het systeem wordt geüpload is openbaar. Er mag geen persoonlijke en/of vertrouwelijke informatie worden geüpload. Om het bestand volledig te verwijderen, verwijder je het bestand uit de picker.

Tip: Alle Youtube achtergrond video’s tonen de videotitel en de uploader voordat de video begint te laden. Er is geen manier om deze items te verwijderen zonder de CSS handmatig te wijzigen. Vanwege deze wijziging worden YouTube video’s niet aanbevolen voor achtergrond video’s.

1. Om een video achtergrond aan jouw site toe te voegen, kan je de YouTube-, Vimeo- of Dailymotion-URL verkrijgen die je wilt gebruiken.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de rij of kolom waaraan je deze achtergrond wilt toevoegen en klik vervolgens op “Ontwerp bewerken”.
  3. Klik op het tabblad “Video”. Je hebt de volgende opties:
    • Klik op “Video uploaden” en selecteer de video die je wilt uploaden. Je kan tot 200MB uploaden in alle formaten. Je kan video uploaden vanaf jouw apparaat, Facebook, Instagram, Dropbox, Google Drive of je kan een video opnemen met behulp van jouw webcam.

Opmerking: Deze functie is nog in ontwikkeling en zal geleidelijk aan aan alle klanten worden vrijgegeven.

• Plak de URL van de video die je wilt gebruiken in het tekstvak van YouTube, Vimeo of Dailymotion URL.

Opmerkingen

• YouTube video’s worden niet ondersteund op mobiele toestellen, omdat ze niet automatisch worden afgespeeld op iOS apparaten.
  • Achtergrond video’s spelen geen geluid af.
  • Het laden van video’s kan tijd en bandbreedte kosten en kan gebruikers afleiden van belangrijke links of tekst op jouw pagina, dus gebruik video’s spaarzaam.
  • Overweeg om de doorzichtigheid van de video achtergrond te verminderen om het effect subtieler te maken.
  • Wanneer je een Dailymotion video toevoegt die deel uitmaakt van een afspeellijst, zorg er dan voor dat je alleen de directe link naar de video toevoegt (en laat de parameter van de afspeellijst weg, die er zo uit ziet:?playlist=x1x2f3). Als de URL van jouw video deze parameter heeft, verwijder deze dan gewoon. Bijvoorbeeld: https://www.dailymotion.com/video/x60ktex?playlist=x5x6f2 zou https://www.dailymotion.com/video/x60ktex zijn.