Verzendopties

Stel de verzendopties in voor je producten en voer een vertrekadres in van waaruit je pakketten verstuurd worden.

Om een verzendoptie in te stellen:

1. In het linker paneel, klik je op eCommerce, en vervolgens op Manage Store.
  2. Klik op Shipping & Pickup.
  3. Klik op +Add Shipping Method.
  4. Selecteer hoe je je producten verzendt (bv. UPS, FedEx, Lokale levering).
  5. Selecteer uit de volgende opties (misschien zijn niet alle opties beschikbaar bij alle carriers):
    • Automatically calculated. De verzendkosten worden berekend op basis van de details van de bestelling en automatisch opgehaald bij de carrier zelf. Er is geen bijkomende instelling nodig.
    • Free shipping. Stel gratis verzending in indien je de verzendkosten in de kostprijs van de producten integreert of indien je de kost op een andere manier dekt. Gratis verzending aanbieden moedigt de klanten aan om hun bestelling af te ronden.
    • Flat rate. Stel een forfaitair bedrag in voor de verzending van alle bestellingen, ongeacht hoeveel items er besteld werden.
    • Custom rates. Stel je eigen berekeningsregels in voor de verzendkosten, op basis van de totaalprijs van de bestelling, het aantal items of het gewicht.

Stel een vertrekadres in

Om een vertrekadres in te stellen:

1. Ga naar het controlepaneel van de shop en klik op Shipping & Pickup.
  2. Klik op Set up Origin Address.
  3. Selecteer één van de volgende opties:
    • I ship orders from my company’s address. Kies deze indien de locatie van waaruit je de bestellingen verzendt en je bedrijfsadres dezelfde zijn.
    • I ship orders from a warehouse or another location. Kies deze indien je bestellingen verzendt van elders dan je bedrijfsadres. Het vertrekadres van de zending invoeren zal het adres van het bedrijf ongemoeid laten.
  4. Tik het adres in in de verstrekte velden.
  5. Klik op Save.