1. Home
  2. Knowledge base
  3. Verwante Producten

Verwante Producten

Soms vullen producten die apart worden verkocht elkaar gewoon aan, dus het is beter om ze samen te kopen. Of moet je bepaalde producten promoten en wil je dat je klanten meer artikelen kopen. In beide gevallen is de functie voor Verwante Producten een perfecte oplossing voor jou.

Bij ShopBuilder kan je Verwante Producten tonen op de pagina met de Productdetails en op de pagina met de Winkelwagen.

Productdetails Pagina

Om verwante items toe te voegen aan een Product:

1. Klik in het paneel links op “eCommerce” > “Winkel Beheren”.
  2. Klik op “Cataloog” > “Producten”.
  3. Naast het product waaraan je verwante producten wil toevoegen, klik je op “Product Bewerken”.
  4. Klik op “Verwante Producten”. Er zijn drie manieren om verwante producten te tonen:
    • Om specifieke producten als verwante items te tonen: klik op de knop “Producten Toewijzen”, om verwante producten toe te wijzen.
    • Om willekeurige producten uit een bepaalde categorie te tonen, klik op de schakelaar “Toon willekeurige producten”.
    • Zowel specifieke items als willekeurige items uit een bepaalde categorie zijn mogelijk.

De geselecteerde Verwante Producten verschijnen op de pagina met de Productdetails onder de rubriek “Je zal dit misschien ook leuk vinden”.

Winkelwagen Pagina

Heeft de klant een Verwant Product gemist op de pagina met productdetails? Geen probleem, je kan hem op de winkelwagenpagina herinneren aan gerelateerde producten. De sectie “Je zal dit misschien ook leuk vinden” verschijnt op de winkelwagenpagina en geeft een lijst van de Verwante Producten die bepaald werden voor de producten die aan de winkelwagen toegevoegd zijn.

Zo kan je deze Verwante Producten activeren:

1. Ga naar het Winkel Controlepaneel en klik op “Instellingen”.
  2. Klik “Algemeen” > “Winkelwagen & Afrekenen”.
  3. Blader naar “Verwante Producten” en klik op de schakelaar “Op de Winkelwagen Pagina”.

Voorbeelden

• Een winkel die mobiele toestellen en accessoires verkoopt, zou iPhone hoesjes kunnen aanbieden als Verwante Producten bij een iPhone.
  • Als je product goed is in combinatie met een gids of extra dienst die apart verkocht wordt, dan kan je die als Verwante Producten aanduiden.
  • Jouw producten zijn wederkerig verwant binnen een categorie. Je kan “Willekeurig product van” activeren en deze categorie selecteren voor alle producten in deze categorie. Met als resultaat dat alle producten met elkaar verwant zullen zijn binnen een categorie, in de hele winkel.
Geüpdatet op 28 april 2022