1. Home
  2. Knowledge base
  3. Sites bewerken op een Tablet

Sites bewerken op een Tablet

Opmerking: Als gevolg van de recente release van Apple voor iPads (iPadOS), zullen iPads dezelfde weergave weergeven als desktop, wat betekent dat aanpassingen voor tablets niet worden weergegeven op iPadOS.

Je kan al jouw sites op jouw tablet bouwen en bewerken. Met eenvoudige bediening door middel van een tikje kan je al jouw sites maken, publiceren en bewerken, waar je ook gaat.

Alle flexibiliteit in het bewerken van de site die je op de desktop hebt, is nu beschikbaar op een tablet, inclusief:

• Een nieuwe site maken
  • Widgets toevoegen en verwijderen
  • Widgets bewerken
  • Afbeeldingen uploaden & toevoegen aan jouw site
  • Bewerken van tekst en afbeeldingen

De nieuwe editor voor de tablet is ontworpen om het bewerken onderweg eenvoudig te maken. Er zijn echter enkele ontwerpkenmerken die verschillen van de responsive editor op de desktop.

Gebruik de bovenste balk

De bovenste balk in de editor van de tablet biedt exact dezelfde functionaliteit als die van de editor van de desktop. Klik op het pictogram met drie punten om naar de tabbladen Ontwikkelaarsmodus, Help en Dashboard te gaan.

Widgets toevoegen en bewerken op tablets

Bij het bewerken op je tablet kan je geen widgets toevoegen via het linkermenu. Om widgets toe te voegen op een tablet:

1. Klik op een element op de site om een zwarte balk te openen.
  2. Het widget paneel opent inline, direct rechts van het “+Widget” tabblad op de zwarte balk. Vanaf hier kan je:
    • Toegang krijgen tot alle instellingen in het contextmenu
    • Widgets bewerken
    • Widgets verplaatsen
    • Widgets inline toevoegen
    • Naar de link gaan

Widgets die in de editor van de tablet aan de site worden toegevoegd, worden altijd onder het door jou geselecteerde element geplaatst. Als je bijvoorbeeld op een knop hebt geklikt om de zwarte bewerkingsbalk te openen en hebt besloten een nieuwe widget toe te voegen, verschijnt de nieuwe widget onder de geselecteerde knop. Nadat een widget is geplaatst, kan je deze naar de gewenste locatie slepen.

Je ziet widget handles op de hoeken van elke widget en elk element. Deze maken het gemakkelijk om de grootte van de widget te wijzigen.

Grootte van de widget wijzigen

Widgets verwijderen

Er is geen verwijderknop op de zwarte bewerkingsbalk. Dit is om ervoor te zorgen dat niemand per ongeluk een widget verwijdert. Om een widget te verwijderen, klik je op het pictogram “Instellingen” en klik je op “Verwijderen”.

Afbeeldingen uploaden

Je kan een foto uploaden die door de camera is gemaakt op een tablet. Als je een iPad gebruikt, kan je een foto van iCloud uploaden.

Secties toevoegen op tablets

Om een nieuwe sectie aan de site toe te voegen, klik je op een willekeurig element. De + verschijnt en geeft je de mogelijkheid om een sectie toe te voegen.

Beperkingen van het bewerken op tablets

De volgende specifieke functies zijn alleen te zien of aan te passen in de responsieve editor op de desktop.

Niet-zichtbare elementen op Tablet

Sommige elementen zijn alleen zichtbaar op desktop sites en niet op tablet sites. Deze elementen zijn onder andere:

• Parallax Achtergronden
  • Sticky Header
  • Video achtergronden (in sommige apparaten)
  • Tooltips die uitleggen dat de functie alleen bruikbaar is op desktop

Hoewel deze functies misschien niet te zien zijn terwijl je jouw site bewerkt op een tablet, betekent dit niet dat deze functies niet zijn ingeschakeld op jouw desktop site. Je kan bijvoorbeeld een video achtergrond in een rij inschakelen tijdens het bewerken op een tablet, maar je zal die verandering alleen kunnen zien op de desktopversie van jouw site. Het zal niet verschijnen tijdens het bewerken op een tablet.

Blogs toevoegen

Blogs kunnen niet worden toegevoegd aan de site via het linkermenu bij het bewerken op een tablet. Blog widgets kunnen niet aan pagina’s op jouw site worden toegevoegd. Als je een bestaande blog op jouw site hebt, kan je de inhoud en het ontwerp van de blog widget bewerken; je kan echter niet via het linkermenu naar het beheer van het blog gaan.

Tooltips

Tooltips zijn niet beschikbaar op de bovenste balk, tekst editor, of sluit de pop-up. De tooltips zijn wel beschikbaar in de widgets.

Navigatie tussen de pagina’s

Bij het bewerken op een tablet kan je links de navigatie niet gebruiken om tussen pagina’s te navigeren. Om tussen pagina’s te navigeren, gebruik je het linkermenu om op de pagina’s te klikken en klik je vervolgens op de link naar de pagina.

Het weergeven van de personalisatie regels

Bestaande personalisatie regels worden niet weergegeven in het linkerpaneel in het linkermenu. Je kan echter wel personalisatie regels toevoegen en bewerken op een tablet.