1. Home
  2. Knowledge base
  3. Blogberichten importeren van RSS-feeds

Blogberichten importeren van RSS-feeds

Importeer blogposts van een RSS-feed. Alle blogposts worden geïmporteerd, maar alleen ondersteunde elementen worden in elk blogbericht opgenomen. Dit houdt in: Tekst (H1/H2/H3, paragraaf), afbeeldingen, video’s (Youtube/Vimeo), HTML-elementen, verdelers en disqus commentaren, auteur en datum. Na de import staan de geïmporteerde berichten in conceptmodus totdat ze door de eigenaar van de site worden gepubliceerd.

Om blogposts te importeren van een RSS-feed:

1. Klik in het linkerpaneel op “Blog”, en klik dan op “Berichten importeren”.
  2. Typ een geldige RSS-feed URL in het daarvoor bestemde veld en klik op “Berichten importeren”. Voor meer informatie, zie Vereisten voor geldige RSS-feeds.
  3. Wanneer de import klaar is, word je op de hoogte gebracht (je krijg ook bericht als het niet lukt). Als het niet lukt, mislukt het hele proces, niet alleen het problematische bericht. De foutmelding zal informatie bevatten over wat mislukt is).
  4. (Optioneel) Herzie de geïmporteerde posten.
  5. Publiceer alle geïmporteerde berichten.

Vereisten voor geldige RSS-feeds

• De RSS-feed URL moet in een geldig URL-formaat zijn.
  • Er kunnen geen niet-ondersteunde tekens gebruikt worden in de URL van de berichten, zoals EN-karakters, nummers en ondersteunde speciale tekens (alleen ASCII-tekens).
  • Er zijn verschillende manieren om de inhoud van jouw blogbericht te presenteren. Om een geldige RSS-feed te garanderen, moet je de volledige inhoud opnemen en niet alleen een samenvatting.
  • Er zijn niet meer dan 300 berichten in uw RSS.

Wij raden je aan jouw RSS-feed te valideren voordat je deze importeert. Je kan jouw RSS-feed hier controleren: https://validator.w3.org/feed/

Als de RSS-feed niet in de blog wordt geïmporteerd, kunnen er problemen zijn met de RSS-link die je gebruikt of problemen met het formaat van de RSS-feed. Als de import niet werkt, controleer dan het volgende:

• Zorg ervoor dat je de juiste URL gebruikt voor de import. De RSS-link is NIET de link naar de blogpagina. Dit moet een link zijn naar de RSS-feed. De meeste WordPress feed links zijn in het volgende formaat: www.example.com/blog/feed
  • Het RSS-bestand moet inhoud bevatten. Deze van www.dudamobile.com/blog/rss bevat bijvoorbeeld geen inhoud.
    Geen contentDe inhoud is geplaatst binnen <beschrijving> item. We kunnen niet importeren uit feeds die beschrijvende tags gebruiken. Echter, als we naar www.dudamobile.com/blog/feed gaan, kunnen we de tags </content:gecodeerd> zien voor elk item.
    Content
  • Soms is het probleem bij het importeren dat er geen toegang is tot de volgende pagina. Bijvoorbeeld, (https://xda-developers.com/feed) toont ons de 10 laatste berichten, maar als je naar de tweede pagina van de feed (https://xda-developers.com/feed?paged=2) gaat, toont het dezelfde berichten op de tweede pagina. Dit betekent dat de feed de berichten niet correct trekt en dat het niet mogelijk is om alle berichten te importeren.