Site Iconen

Met startschermpictogrammen, gedeelde afbeeldingen, favicons en opstartfoto’s kan je jouw gebruikerservaring op de site aanpassen, markeren en oppoetsen, en het voor een bezoeker gemakkelijker maken om jouw site uit een aantal tabbladen of links op zijn startscherm te kiezen. Als je in de war bent over wat pictogrammen, gedeelde afbeeldingen, favicons of opstartfoto’s zijn, zie hieronder.

Opmerking: Zorg ervoor dat je jouw site opnieuw publiceert nadat je een van de pictogrammen van de site hebt toegevoegd of gewijzigd. Mogelijk moet je de pagina vernieuwen of de cache wissen om de wijzigingen in het icoon te kunnen zien.

Om de iconen van jouw site te bewerken:

1. Klik in het linkerpaneel op “Instellingen” en klik vervolgens op “Site iconen”.
  2. Klik op ” +Afbeelding ” naast het icoontje dat je wilt bewerken.

Favicon

Jouw favicon verschijnt naast de titel van jouw pagina in het tabblad van jouw browser. Het stelt gebruikers in staat om zich gemakkelijk te identificeren met en te navigeren naar jouw site, zelfs als ze meerdere tabbladen open hebben.

Opmerking: Toegestane resolutieafmetingen voor favicons zijn (px): 24 x 24, 36 x 36, 48 x 48.

Afbeelding voor sociaal netwerk (Open Graph)

Dit is de afbeelding die is bestemd om te worden weergegeven op Facebook, Twitter en andere sociale netwerken bij het delen van jouw site.

Icoon voor startscherm(Mobiel & Tablet)

De iconen op het startscherm zijn een mobiele telefoonversie van bladwijzers, en verschijnen op iPhone en iPad apparaten wanneer jouw site als bladwijzer op het startscherm staat. Gebruikers kunnen een pictogram van het startscherm op het startscherm van hun telefoon opslaan alsof de site een app is. Door op dit pictogram te klikken op mobiele apparaten worden gebruikers naar jouw site gebracht.

Dit beeld moet een vierkant zijn en minstens 57 x 57 pixels groot.