1. Home
  2. Knowledge base
  3. SEO-instellingen van de shop

SEO-instellingen van de shop

De shop laat je toe om je SEO-instellingen te personaliseren voor je producten, met één productpagina per keer.

Deze eigenschap is enkel beschikbaar voor de Starterversie van ShopBuilder en hoger.

Met de SEO-velden van de shop kan je afzonderlijke titels en beschrijvingen creëren voor je producten, die de metadata zullen vormen die door zoekmachines gezien zullen worden.

Om je SEO-instellingen te personaliseren:

1. Op het linker paneel klik je op eCommerce, en vervolgens op Manage Store.
  2. Klik op Catalog, dan op Products.
  3. Voor het product waarvoor je de SEO wil personaliseren, klik je op Edit Product.
  4. Klik op SEO.
  5. Tik de Page Title en Meta Description in voor je productpagina. Je zal ook een preview te zien krijgen van hoe je pagina’s eruit zullen zien in een zoekmachine.

Zoekmachines verkorten normaal gezien snippets die langer zijn dan 160 karakters, dus is het best om de meta descriptions tussen de 150 en 160 karakters lang te houden.

Voor informatie over titels en keywords, kan je Site SEO Settings raadplegen.

SEO-vriendelijke pagina-URL’s

De URL’s van eCommerce producten, categorieën en andere shopitems zijn SEO-vriendelijk en kunnen beter door Google geïndexeerd worden. Deze URL’s voor producten en categorieën zijn inbegrepen in de sitemap.XML die automatisch gegenereerd wordt voor elke site wanneer hij (opnieuw) gepubliceerd wordt. Het nieuwe URL-formaat ziet er zo uit: https://www.mysite.com/store/My-Product-p123.