1. Home
  2. Knowledge base
  3. Productvariaties

Productvariaties

Met de “Productvariaties” functie kan je een aparte afbeelding / prijs / SKU / hoeveelheid / beperkte voorraad melding instellen bij elk set van je product opties. Wanneer deze set opties aangevinkt is, dan zal ShopBuilder altijd de waarden (bijvoorbeeld een afbeelding) gebruiken die aan de variatie toegekend werd, in plaats van de standaard waarde. Met Productopties kan je meerdere opties voor een product instellen, zoals kleur of maat. Meer informatie vind je bij Productopties.

Deze functie is enkel beschikbaar bij de ShopBuilder Professional of hoger.

Productvariaties kan je op vele verschillende manieren gebruiken. Bijvoorbeeld:

• Hou je voorraad bij per optie (voorraad gebaseerd op opties). Een T-Shirt kan bijvoorbeeld verkrijgbaar zijn in de maten ‘S’ en ‘L’, en dan kan je een aparte voorraad hebben voor elke maat. Wanneer de ‘S’ maat dan uitverkocht is, kan de klant nog altijd de ‘L’ maat kopen. Deze functie is vooral erg handig voor wie kleding verkoopt.
  • Je kan verschillende afbeeldingen aan je opties toewijzen. Wanneer een klant een optie selecteert, zal ShopBuilder de hoofdafbeelding van de producten updaten. Zo kunnen je klanten meteen zien wat zij gaan kopen en hoe de optie eruitziet.
  • Als je optie van invloed is op de prijs van je product (hoger/ lager), dan kan je via de productvariaties de productprijs meteen updaten. Je klant zal de nieuwe prijs meteen zien op de detailpagina van het product.
  • Je kan ook een verschillend gewicht toewijzen aan je opties. Als je opties gebruikt om producten in verschillende pakketten of bundels te verkopen, dan zal je verzendmethode meer accurate tarieven weergeven.

Zo kan je Productvariaties configureren:

1. Klik in het paneel links op “eCommerce”.
  2. Klik op “Winkel Beheren”, dit brengt je naar het Store Controlepaneel.
  3. Klik “Cataloog” > “Producten”.
  4. Klik op “Product Bewerken” naast het product waarvoor je variaties wil instellen, en vervolgens op “Opties”.
  5. Klik op “Variaties”.
  6. Klik op “+Nieuwe Variatie”.

FAQs

Kan ik dezelfde SKU’s instellen voor een product en zijn variaties?

Een SKU (Stock Keeping Unit) is een barcode om de voorraad bij te houden. Met je ShopBuilder kan je dezelfde SKU’s voor een product en diens variaties instellen, tenzij je wil dat de voorraad van die variatie verschilt van de voorraad van het basisproduct. Met andere woorden: als je een andere in-voorraad hoeveelheid instelt voor een variatie, dan moet je een andere SKU daarvoor hebben. Deze logica baseren wij op de redelijke veronderstelling dat, als een variatie zijn eigen voorraad heeft, die variatie als een apart uniek item behandeld wordt, en dus een eigen unieke SKU moet hebben.

Zullen de extra SKU’s meetellen in de limiet op het aantal producten voor mijn account?

Productlimieten omvatten niet de SKU’s van productvariaties: wanneer je combinaties gebruikt kan je meer SKU’s hebben dan de totale limiet van je pakket, enkel het aantal basisproducten is beperkt.