1. Home
  2. Knowledge base
  3. Prijskorting, hoe werkt het?

Prijskorting, hoe werkt het?

Klanten zijn dol op kortingen en speciale aanbiedingen. Een product met korting aanbieden of tonen dat zijn prijs lager ligt dan wat de klant elders zal tegenkomen is een prachtige manier om meer bestellingen binnen te halen. Dit is hoe de functie sale price werkt. Je kan een speciale Compare to price-functie instellen voor je product en deze prijs zal doorstreept getoond worden om te tonen hoeveel gunstiger de huidige prijs is. Bijvoorbeeld, indien je wil tonen dat je prijzen beter zijn in vergelijking met die van je concurrenten, kan je dit veld gebruiken om te tonen hoeveel deze laatsten aanrekenen voor hetzelfde product. De andere manier is om je normale prijs te tonen wanneer je een product met korting wil aanbieden of om de adviesprijs (MRP, List price enz.) te tonen.

Stel een Compare To of een Sale Price in

1. Op het linker paneel klik je op eCommerce en vervolgens op Manage Store.
  2. Klik op Catalog en dan op Products.
  3. Naast het icoon waar je de prijs met korting wil toevoegen, klik je op Edit Product.
  4. Klik op de neerwaartse pijl naast de Prijs en tik een Compare to price in.
  5. Klik op Save.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik ‘Compare to’ prijzen personaliseren?

Om de lay-out te zien en de instellingen voor de bewoordingen van de Compare to prijzen, ga je naar het controlepaneel van de shop en klik je op Settings en vervolgens op General. Klik op Cart & Checkout en scroll naar Compare to price.

Daar kan je instellen:

• Waar je de ‘Compare to’ prijzen wil zetten (enkel op productdetail-pagina’s of op productdetail- en productenlijst-pagina’s)
  • Hoe je een ‘Compare to’ prijs benoemt (vb. ‘was’, ‘catalogusprijs’)
  • Hoe je kortingbedragen toont (in percent of absolute waarden)

Kan ik de prijs met korting tonen op de productenlijst?

Jazeker, dat kan. Ga naar het controlepaneel van de shop en klik op Settings en vervolgens op General. Klik op Cart & Checkout en scroll naar Compare to price. Selecteer Display “Compare to” price bij de optie Product list & product details pages.