Over Blogs

Gebruik de blog editor om een nieuwe blog op te zetten en berichten toe te voegen. Twee bewerkingsfuncties werken naadloos samen, zodat je de perfecte blog voor jouw bedrijf kunt ontwerpen en deze eenvoudig kunt updaten met nieuwe berichten die er geweldig uitzien, de inhoud hebben die je wilt en geoptimaliseerd zijn voor SEO. De twee bewerkingsfuncties zijn “Lay-out modus” en “Post modus”.

Lay-out Modus

In de lay-out modus stel je de structuur van al jouw blogberichten in, zowel de huidige als de toekomstige. In deze modus stel je de lay-out in voor elementen die in elk bericht verschijnen, zoals de titel van het blog, de auteur, de hoofdafbeelding, enzovoort. Deze elementen zijn verbonden met de inhoud van individuele berichten, zodat alle berichten een consistente structuur hebben. Dit is belangrijk voor SEO en maakt jouw blog makkelijker leesbaar voor bezoekers.

Wat de inhoud van elke post betreft, is de ruimte die hiervoor in de Lay-out modus aangewezen is, de placeholder van de inhoud. Hoewel je de inhoud hier niet kunt bewerken, kan je er wel elementen omheen toevoegen. Je kan bijvoorbeeld kolommen, rijen en secties boven, onder en naast de placeholder van de inhoud toevoegen.

Alle wijzigingen die je in de lay-out modus aanbrengt, worden in alle berichten bijgewerkt. Als je bijvoorbeeld een sectie toevoegt onder de placeholder van de inhoud in de lay-out modus, verschijnt deze sectie, precies zoals ze in de lay-out modus verschijnt, in elk blogbericht.

Let op: Alle wijzigingen die je in de lay-outmodus maakt, hebben invloed op elke blogpost.

Om de lay-out modus te gebruiken, klik je in het linkerpaneel op “Blog” en vervolgens op “Lay-out bewerken”.

Om wijzigingen in de lay-out modus online zichtbaar te maken, moet je de site opnieuw publiceren.

Post Modus

Post modus is waar je naartoe gaat om individuele blogberichten te schrijven. Je hebt volledige vrijheid over de inhoud van elk bericht (in het gedeelte met de placeholder van de inhoud dat zichtbaar is in de lay-out modus), en je kan alle gewenste widgets toevoegen. Het bewerken van een bericht is net als het bewerken van een pagina in de editor.

Als je in de post modus bent, voeg dan alle elementen die je wilt toevoegen aan een specifieke post. Als je bijvoorbeeld werkt aan een bericht dat meerdere afbeeldingen bevat, kan je meerdere afbeeldingswidgets toevoegen. Als een specifiek bericht een kaart vereist, voeg dan hier een kaartwidget toe.

Let op: Alle wijzigingen die je aanbrengt in een individuele post in de post modus hebben alleen invloed op die post.

Om de post modus te gebruiken voor een specifieke blogpost, klik in het linker paneel op “Blog”, en klik dan op “Berichten beheren”. Klik op een blog in de lijst, of klik op het “Bewerken” pictogram om de blog te openen in de post modus.

Om veranderingen in de post modus online zichtbaar te maken, moet je de post opnieuw publiceren.

Verbonden Elementen

Het verbinden van elementen is wat jouw blog kracht en gebruiksgemak geeft. Deze elementen zorgen ervoor dat elk blog automatisch belangrijke details bevat, zoals titel, auteur en afbeelding, en dat deze details consistent in elk bericht verschijnen.

Zodra je een nieuw bericht aanmaakt, word je gevraagd de belangrijkste gegevens van het bericht in te voeren. Je kan deze gegevens later wijzigen, maar door ze vanaf het begin toe te voegen blijven jouw berichten georganiseerd.

Standaard zijn de titel, de auteur en de achtergrondafbeelding van de post met elkaar verbonden. Je kan deze verbindingen verwijderen of wijzigen in de lay-out modus, maar we raden aan om ze te houden om ervoor te zorgen dat jouw berichten alle informatie bevatten die ze nodig hebben voor SEO en om gemakkelijk te worden gevonden door gebruikers.

Als je een element loskoppelt, kan je het opnieuw verbinden of aansluiten op een nieuw element.

Verbonden elementen wijzigen

Er zijn twee manieren om verbonden elementen in jouw blog te veranderen: Door de inhoud te wijzigen in de post modus of door de verbinding te wijzigen in de lay-out modus.

Verbindingen in de post modus wijzigen

Verander de inhoud van de verbonden elementen op een van de volgende manieren:

• Via het menu Instellingen: Klik om de details van het bericht te openen en vervolgens te bewerken.
  • Klik op het verbonden element (bijvoorbeeld, auteur) en bewerk de tekst in de pop-up die wordt geopend.

Verbindingen in de lay-out modus wijzigen

In de lay-out modus kan je gekoppelde elementen vervangen of helemaal verwijderen. Om het verbonden element te vervangen, klik je op het blauwe pictogram Connected Data om de pop-up Connect Data te openen. Kies hier het verbonden element dat je wilt gebruiken voor deze verbinding en klik vervolgens op “Klaar”.

Om de verbinding helemaal te verwijderen, klik je op “Geen”. Dit verwijdert deze verbinding voor alle berichten in de blog, en het element zal niet meer verschijnen.

Voor meer informatie, zie Connected Data.

Berichten beheren

Met behulp van Beheer Berichten kan je het volgende doen:

• Nieuwe berichten aanmaken
  • Toegang tot de postinstellingen via het tandwielapparaat
  • Zoek berichten op titel en auteur
  • Posten sorteren op status – opstellen of publiceren
  • Voorvertoning, duplicatie of verwijdering van berichten
  • Bewerk berichten door de bewerkingstool te selecteren, op de naam van het bericht te klikken of op de thumbnail van het bericht te klikken.
  • Publiceren of herpubliceren van berichten

Er is oneindig scrollen en een zoekfunctie, dus berichten zijn gemakkelijk te vinden.

Berichtinstellingen

Ga naar de berichtinstellingen voor elk bericht via het tandwiel dat naast de naam van het bericht in Beheer berichten verschijnt. Vanaf hier kan je tussen de berichten scrollen via de pijlen bovenaan de pagina.

Berichtinstellingen is verdeeld in drie secties: Berichtstatus, Berichtdetails en Berichtgegevens.

Webhooks Integratie

Met behulp van de Webhooks integratie kan een melding worden verstuurd wanneer er een blogbericht wordt gepubliceerd. Een publicatie kan ook worden getriggerd in de editor van de SiteBuilder.

Bloginstellingen

Wanneer je een nieuwe blog maakt, verschijnt er een pop-up die je vraagt om de blog een naam te geven en er een thumbnail, titel en beschrijving voor in te stellen. Al deze details kunnen later worden gewijzigd in de bloginstellingen. Deze informatie wordt ook gebruikt in RSS-feeds. Voor meer informatie, zie Bloginstellingen.

Rechten

De rechten voor de blog werken hetzelfde als op andere pagina’s.

Volledige bewerkingVolledige bewerking geeft toegang tot zowel de lay-out modus als de post modus.
Alleen BlogGeen toegang tot de lay-out modus, toegang tot de post modus

Gebruiker kan verbindingen bewerken om instellingen te posten

Geen toegang tot andere menu’s binnen de site editor

Beperkte bewerkingGeen toegang tot de lay-out modus, toegang tot de post modus

Gebruiker kan verbindingen bewerken om instellingen te posten

Commentaar op de siteGeen toegang tot de lay-out modus, toegang tot de post modus

Zodra gebruikers aan een site zijn toegevoegd, worden hun namen in de auteurslijst weergegeven.

Blog Widgets toevoegen

De volgende blog widgets zijn beschikbaar: Alle Berichten, Recente Berichten en Zoek Berichten. Deze widgets maken jouw blog toegankelijk vanaf elke locatie op jouw site.

Elke blog widget kan worden toegevoegd aan elk bericht op jouw site. Je kan bijvoorbeeld de All Posts widget voor jouw homepage en jouw blog toevoegen.

Blog Back-up

Er wordt een back-up gemaakt van de inhoud van de blog wanneer er een back-up van jouw site wordt gemaakt. Als je een back-up herstelt, zal de blog degene zijn die in de herstelde versie van de site staat. Merk op dat je de herstelde versie pas zult zien als de herstelde site is gepubliceerd. Tot die tijd zullen de looptijd en de editor er anders uitzien, zoals bij elke back-up van de site. Voor meer informatie, zie Back-up Sites.

Zoals altijd wordt bij het terugzetten van een back-up versie automatisch een nieuwe back-up versie aangemaakt.