Maak je hosting sneller met Boost

Met Boost maak je jouw hosting en website in enkele klikken sneller. Want in tegenstelling tot andere caching methodes (zoals Varnish) is er voor Boost geen ingewikkelde configuratie nodig.

Het enige wat je moet doen is de optie activeren in ons controlepaneel en een plug-in installeren voor jouw CMS (bv. WordPress).

Wat is Boost?

Met Boost werkt je hosting niet met Apache maar met geavanceerdere Litespeed technologie. Dat heeft verschillende voordelen:

• Tot 6x snellere laadtijd voor statische content (afbeeldingen, css, javascript)
  • Extra DDoS-bescherming
  • Je website is beter bestand tegen plotse bezoekerspieken
  • En kan meer gelijktijdige bezoekers aan zonder snelheidsverlies

De code van je website moet niet aangepast worden.

Activeer Boost op jouw hostingpakket via het controlepaneel

Activeer Boost op jouw hostingpakket

Om Boost te activeren op je hostingpakket van Combell hoef je niets aan te passen aan je code. Je moet de optie enkel activeren via het controlepaneel en een plug-in voor jouw CMS of framework installeren.

Activeer Boost via het controlepaneel

Volg deze stappen in het controlepaneel om Boost te activeren op je hostingpakket

1. Ga naar “Mijn Producten” > “Webhosting” > Jouw domeinnaam
  2. In het menu links kies je voor “Performance & Caching”
  3. Klik bij Boost op “Bekijk deze upgrade”
  4. Boost is een betalende optie. Rond de bestelling af om de optie te activeren.

Installeer de LiteSpeed plug-in voor jouw CMS of Framework

Voor bijna elk CMS of framework heeft LiteSpeed een plug-in ontwikkeld. Installeer die plug-in om naast de caching ook afbeeldingen te optimaliseren en CSS- en Javascript-bestanden te verkleinen. Zo wordt je website nog sneller ingeladen in de browsers.

Vind de beschikbare plug-ins via https://lscache.io/plugins/

• WordPress
  • Drupal

Installeer de LSCache plug-in op WordPress

1. Ga naar de WordPress-omgeving van je website en volg deze stappen
2. Ga naar “Plugins” > “Nieuwe plugin”
3. Zoek naar de plug-in: “LSCache”
4. Klik op “Nu installeren”
5. Klaar. Er is geen extra configuratie nodig.

Meer info: https://wordpress.org/plugins/litespeed-cache/

Soms is het handig om bepaalde pagina’s uit te sluiten van de cache.
Ga daarvoor naar “Cache” in het menu van de LiteSpeed plug-in
Kies in de tab bovenaan voor “Excludes”litespeed wp tab
Vul de url in van de pagina die niet in de cache mogen in het veld “Do not cache url’s” of vul bij “Do not cache cookies” de cookie in van pagina’s die niet in de cache mogen.

Installeer de LiteSpeed module voor Drupal

1. Download de Drupal module vanop: https://github.com/litespeedtech/lscache-drupal/archive/master.zip
2. Ga naar Home > Beheren > Uitbreiding.
3. Klik op ‘nieuwe module toevoegen’.
4. Selecteer de gedownloade module op je computer.
5. Ga naar Home > Beheren > Uitbreiding en vink de ‘LiteSpeed Cache’ module aan.
6. Klik onderaan op ‘installeren’.

Geüpdatet op 12 oktober 2023