1. Home
  2. Knowledge base
  3. Inventory Tracking

Inventory Tracking

ShopBuilder houdt de inventaris bij op productniveau. Dit betekent dat je de producthoeveelheid kan instellen voor elk product afzonderlijk. Een hoeveelheid voor een product wordt automatisch verminderd wanneer dit product gekocht wordt. Wanneer de hoeveelheid van een product gezakt is naar 0 krijgt het product een Out of stock-status en kan het niet meer besteld worden.

Wat gebeurt er wanneer mijn product uit voorraad gaat?

Wanneer een product een Out of stock-status bereikt wordt de administrator van de ShopBuilder shop op de hoogte gebracht.

Om de producthoeveelheid in te stellen:

1. Op het linker paneel klik je op eCommerce en vervolgens op Manage Store.
  2. Klik op Catalog en vervolgens op Product.
  3. Naast het product waarvoor je de hoeveelheid wil instellen klik je op Edit Product.
  4. Onder Price klik je op de pijl naast Stock Control.
  5. Selecteer de hoeveelheid in voorraad en voer de hoeveelheid in bij dewelke je wenst verwittigd te worden.
    • Selecteer de optie Unlimited en de hoeveelheid van een product zal nooit tot 0 zakken en zal dus nooit de uitverkochte status bereiken. De hoeveelheidsfunctie Unlimited wordt gewoonlijk gebruikt voor virtuele producten of diensten.
    • Als je de producthoeveelheid instelt zal ze automatisch dalen na iedere aankoop tot ze nul bereikt. Daarna gaat de productstatus veranderen in Out of stock en zal het product niet meer beschikbaar zijn voor aankoop.

Om uitverkochte producten in je shop te verbergen:

1. Ga naar het controlepaneel van de shop en klik op Settings.
  2. Klik op General en vervolgens op Cart & Checkout.
  3. Activeer de keuzeknop Hide out of stock products in het lijstje.

Als je zou willen dat deze producten in je shop getoond worden maar niet beschikbaar voor aankoop moet je deze optie deactiveren.

Om een lijst te krijgen met producten die uitverkocht zijn:

1. Ga naar het controlepaneel van de shop, klik op Catalog en vervolgens op Products.
  2. Klik op het Filter drop-downmenu en selecteer Out of Stock.

Kan ik meldingen krijgen wanneer de voorraad van mijn producten laag wordt?

Soms moet je verwittigd worden wanneer de stock laag staat maar nog niet op nul. Om de waarde in te stellen die als laag beschouwd gaat worden moet je het invulvakje bij Send me a note when quantity reaches gebruiken. Voer daar gewoon de gewenste hoeveelheid in.

Deze functie is enkel beschikbaar bij een geüpgradede versie van ShopBuilder.

Als je de inventaris van iedere optieselectie wil nazien (bv. één T-shirt is beschikbaar in verschillende kleuren en je hebt 2 witte, 3 zwarte en 1 blauw) moet je productcombinaties gebruiken.

Low stock en Out of stock meldingen worden gestuurd naar het e-mailadres dat ingevoerd is in het controlepaneel van de shop. Klik op Settings en vervolgens op Mail. Scroll naar Admin Notifications en activeer Low Stock Notification.