1. Home
  2. Knowledge base
  3. Domeinnamen & DNS-instellingen
  4. Domeinnaam verhuizen
  5. E-mail en mailbox activeren na verhuis van je domeinnaam

E-mail en mailbox activeren na verhuis van je domeinnaam

Om je website en e-mail ook na je verhuis perfect te laten werken, moet je de DNS-instellingen aanpassen en de nameservers updaten.

Lees ook: Website koppelen na verhuis van je domeinnaam

1. Pas de MX-records aan

Standaard gebruik je de mx-records van $$BrandName$$ (zie afbeelding):

• mx.mailprotect.be met een prioriteit van 10
  • mx.backup.mailprotect.be met een prioriteit van 50

Deze instellingen gebruik je als het mailverkeer via $$BrandName$$ verloopt. Deze instellingen worden pas actief na het updaten van de nameservers (zie verder)!

Mail je via een externe provider? Vraag de DNS-instellingen na!

Indien je voor het e-mailverkeer gebruikt maakt van een externe provider zoals Microsoft Office 365, Gmail of een eigen mailserver, vraag je bij die provider de DNS-instellingen op om je e-mail correct te laten werken na de verhuis.

Zodra je die DNS-instellingen hebt (zoals bv. een aangepast mx-record), pas je ze eenvoudig aan in het $$BrandName$$ controlepaneel via Mijn producten > DNS & Forwarding beheer. Ze worden pas actief na het updaten van de nameservers (zie verder).

Mailbox verhuizen van provider?

2. Update je nameservers

Om de wijzigingen aan de DNS-instellingen te bevestigen, moet je de nameservers updaten. Hiermee sluit je de verhuis van je domeinnaam af.

Tip: Begin pas aan deze stap als ook je website correct gekoppeld is!

Ben je overgestapt naar $$BrandName$$? Volg deze stappen in het controlepaneel

1. Ga naar Mijn producten > Domeinnamen > Je domeinnaam > Nameservers
  2. Kies voor “$$BrandName$$ nameservers” en bevestig (zie afbeelding).

Let op! Het kan tot 24u duren eer deze aanpassing volledig is doorgevoerd. Nadien zal je domeinnaam en e-mail volledig functioneel zijn bij de nieuwe provider.

Lees meer over het updaten van de nameservers van je domeinnaam

Kies voor "$$BrandName$$ nameservers"

Geüpdatet op 20 oktober 2022