1. Home
  2. Knowledge base
  3. Hoe kan ik winkelgegevens exporteren?

Hoe kan ik winkelgegevens exporteren?

Met exporttools in ShopBuilder kan je jouw producten downloaden in een CSV-bestand. Je kan dit gebruiken als je jouw winkelgegevens in een tabelindeling wil ontvangen om die te importeren naar systemen van derden of om je winkelproducten massaal te bewerken in een spreadsheet-editor, enz. Bij ShopBuilder kan je bestellingen, producten en klanten exporteren.

De specificatie voor de export van een CSV-bestand kan je hier vinden. Voorbeelden van het gebruik van de export tool en voor de beschrijving van andere Import / Export mogelijkheden van ShopBuilder, vind je bij Grondbeginselen van Import en Export in je Winkel.

Export is enkel beschikbaar bij ShopBuilder Professional en hoger.

Producten Exporteren

Zo kan Producten Exporteren:

1. In het paneel links klik je op “eCommerce” > “Winkel Beheren”.
  2. Klik op “Cataloog” > “Producten”.
  3. Wil je al je producten exporteren, klik dan onderaan op “Alles Exporteren”. Om enkel een deel van je inventaris te exporteren, dat beantwoordt aan sommige criteria, kan je de filters gebruiken in de kolomkoppen of het zoekveld voor producten, klik vervolgens op “Exporteer wat gevonden is”.
  4. In het dialoogvenster voor de exportinstellingen, selecteer je het afscheidingsteken en de kolommen die je in je bestand wil. Klik vervolgens op “Download CSV-bestand”.
  5. Sla het CSV-bestand op in je computer.

Het “Product ID” is een uniek algemeen identificatienummer voor een product, intern door ShopBuilder gebruikt. Je kan geen “Product ID” importeren en ook niet de waarde ervan vervangen als je dat zou willen.

Bestellingen Exporteren

Zo kan je Bestellingen exporteren:

1. In het paneel links klik je op “eCommerce” > “Winkel Beheren”.
  2. Klik op “Mijn verkopen” > “Bestellingen”.
  3. Onderaan de lijst klik je op “Alles Exporteren”. Of je kan ook de bestellingen selecteren die je hebben wil en vervolgens op “Selectie Exporteren”.
  4. In het dialoogvenster met de exportinstelling, bepaal je het afscheidingsteken en de kolommen die je in het bestand wil, en klik je op “Download CSV-bestand”.
  5. Sla het CSV-bestand op in je computer.

Klanten Exporteren

Zo kan je een lijst met klanten exporteren:

1. In het paneel links klik je op “eCommerce” > “Winkel Beheren”.
  2. Klik op “Mijn Verkopen” > “Klanten”.
  3. Wil je al je klanten exporteren, klik dan onderaan de lijst op “Alles Exporteren”. Om enkel een deel van de lijst te exporteren, dat beantwoordt aan bepaalde criteria, gebruik je de filters in de kolomkoppen waarna je klikt op “Exporteer wat gevonden is”. Je kan ook zelf klanten selecteren die je wil exporteren, waarna je “Selectie Exporteren” aanklikt.
  4. In het dialoogvenster voor de exportinstellingen bepaal je het afscheidingsteken en de kolommen die je in je bestand wil. Klik op “Download CSV-bestand”.
  5. Sla het CSV-bestand op in je computer.