Kopteksten

De koptekst is het deel van jouw site dat het logo en de navigatie bevat. Er zijn een heleboel manieren om de stijl van jouw koptekst aan te passen zodat hij aantrekkelijker wordt op jouw site.

De mobiele koptekst heeft een vast design en kan niet aan jouw voorkeuren aangepast worden. Om de inhoud van de mobiele koptekst te veranderen:

1. Op de bovenste navigatiebalk klik je “Mobiele weergave en aanpassing”.
  2. Klik op de inhoud van de koptekst om deze aan te passen.

Soorten kopteksten

Er bestaan drie soorten kopteksten: flexibel, vast, en sticky.

Flexibele Kopteksten

Om een koptekst te personaliseren moet hij flexibel gemaakt worden door hem in een rij te veranderen. Bij de meeste templates is de standaardvorm van de koptekst een rij. Bij sommige oudere templates is de koptekst echter vast, met beperkte personalisatiemogelijkheden.

Templates met vaste kopteksten omvatten gewoonlijk bepaalde widgets zoals social medialinks of een telefoonnummer, standaard in de koptekst. Deze widgets zijn echter vast en kunnen niet verplaatst worden zoals widgets in normale rijen. Door de koptekst in een nieuwe rij te veranderen kan je widgets toevoegen of wijzigen in de header.

Opmerking: Indien je jouw koptekst in een flexibele koptekst hebt veranderd en je later beslist dat je jouw koptekst vast wilt, zal je de koptekst niet terug kunnen veranderen naar zijn vroegere vorm.

Om een koptekst flexibel te maken en hem in een rij te veranderen:

1. Hover over de header en klik “Koptekst”.
  2. Op de Content tab, klik je op de toggle “Koptekst omzetten tot rij”.
    Bij de meeste templates is de koptekst standaard een rij, dus heb je enkel kans om dit probleem tegen te komen wanneer je oudere templates gebruikt die nog met vaste kopteksten werken.

Vaste Kopteksten

In sommige van onze oudere templates zijn de kopteksten vast. Dit betekent dat de koptekst het logo bevat, navigatie, sociale media-iconen en tekst, maar dat hij vergrendeld is en dus niet kan gepersonaliseerd worden door toevoeging van widgets uit de sectie Widgets.

Shrinking Headers

De Shrinking Header is een kleinere versie van de site koptekst, die je toelaat om belangrijke navigatie-informatie vast te bewaren zonder de gebruikers af te leiden terwijl ze op een pagina naar beneden scrollen en zonder te veel plaats in te nemen. Hij werkt als een sticky header-eigenschap maar condenseert de grootte van de logo’s en andere widgets in jouw koptekst. Hij is bijzonder nuttig op sites die grote kopteksten hebben en sites die ontworpen werden om lang te scrollen.

De shrinking header is beschikbaar in Desktop- en Tabletweergaven. Shrinking headers kunnen alleen geselecteerd worden wanneer de koptekst in een rij is omgezet. Als de koptekst geen rij is en de template een vaste koptekst heeft, is de shrinking header-optie niet beschikbaar. Zie Kopteksten voor meer informatie. Voor meer informatie over het configureren van shrinking headers, zie Shrinking Headers.

Opmaak Koptekst

Om de opmaak van de koptekst te veranderen:

1. Hover over de koptekst en klik op “koptekst”.
  2. Op de Ontwerp tab selecteer je een nieuwe opmaak voor de koptekst. Switchen naar één van deze opmaken verandert vaste kopteksten in flexibele kopteksten. Vooraf ontworpen kopteksten gebruiken bespaart tijd bij het ontwerpen van jouw site. Je kan altijd een opmaak selecteren en deze later wijzigen.

Let op: Eén van deze opmaken selecteren wist iedere bestaande content van de koptekstsectie, dus zorg dat je een back-up hebt vooraleer deze opties te selecteren. Wanneer je één van deze opmaken gebruikt wordt de koptekst flexibel en kan je niet meer naar een vaste koptekst switchen.

Sticky Headers

Om een koptekst sticky te maken hover je over de koptekst, klik je op “Koptekst” en selecteer je “Als Sticky Header Instellen”. De koptekst wordt statisch en blijft op zijn plaats wanneer je door de pagina’s van jouw site scrolt.

Kopteksten verbergen

Om een koptekst op een pagina te verbergen:

1. Hover over de onderkant van de koptekst en klik “Koptekst”.
  2. Klik “Verberg de koptekst van de pagina op” en selecteer het apparaat waarop je de koptekst wilt verbergen.

Indien de koptekst één afbeelding bevat, zal het logo van de site behouden worden wanneer men tussen opmaken van de koptekst beweegt. Indien er meer dan één afbeelding is of indien het logo uit tekst bestaat, wordt de logo-afbeelding als dusdanig behouden in de opmaak.

Indien je het logo verwijdert, voeg dan de afbeelding opnieuw toe door het afbeeldingselement terug in de header te trekken en stel de link in om terug te keren naar de homepage.

Andere opties voor kopteksten

Er zijn nog andere opties voor kopteksten beschikbaar in het ontwerpmenu, die je toelaten de look van jouw koptekst verder te personaliseren.

Om toegang te krijgen tot het ontwerpmenu van de koptekst, hover je over de koptekst, klik dan “Koptekst” en klik vervolgens op de “Ontwerp” tab.

Om items van de koptekst te tonen boven heroïsche beelden, klik je op “Overlap eerste rij”. Dit verleent meer zichtbaarheid aan jouw heroïsche afbeeldingen en vereenvoudigt het ontwerpen van mooi ogende, trendy sites. Onthoud het volgende:

• Voor de koptekst. Stel de achtergrondkleur in op transparant of een kleur met opaciteit.
  • Voor de eerste rij. Gebruik top-padding die gelijk is of vergelijkbaar met de hoogte van de koptekst.

Wanneer je naar een nieuwe opmaak van de koptekst switcht die sociale media-iconen bevat, worden de iconen afgebeeld zoals ze in de content library gedefinieerd zijn. Indien er geen sociale links zijn, worden de sociale media-iconen generiek gehouden zoals in de opmaak.