1. Home
  2. Knowledge base
  3. Cadeaukaarten toevoegen aan je webshop

Cadeaukaarten toevoegen aan je webshop

Cadeaukaarten verkopen is een prachtige manier om groei te stimuleren en reduceert kosten voor je bedrijf. Samen met fysieke goederen en digitale downloads kan je ook cadeaukaarten verkopen op je eCommerce-shop. Wanneer deze zijn geactiveerd, kunnen klanten een elektronische cadeaukaart kopen voor elk bedrag binnen een schaal die jij bepaalt. De cadeaukaart zal aan de klant geleverd worden via e-mail wanneer de status van de bestelling “Paid” is.

Cadeaukaarten activeren

Om de aankoop van cadeaukaarten te activeren in ShopBuilder:

1. Op het linker paneel, klik je op eCommerce en vervolgens op Manage Store.
  2. Klik op Catalog en dan op Gift Cards.
  3. Klik op Create Gift Card.
  4. Klik ofwel op Create Gift Card of op Edit Settings. Je hebt de volgende opties:
    • Name. Tik een naam in voor een cadeaukaart.
    • Amounts. Een cadeaukaart wordt gecreëerd met verschillende standaardbedragen. Wanneer je een nieuw bedrag toevoegt, ga dan na of dit niet lager is dan de gemiddelde productprijs in je shop.
    • Image. Upload een afbeelding om op ShopBuilder te tonen. Een andere afbeelding zal getoond worden in de e-mailbevestiging.
    • Description. Tik om het even welke verdere informatie in die klanten zouden nodig hebben omtrent het gebruik van een cadeaukaart.
    • Categories. Selecteer de categoriepagina’s waar je wil dat de cadeaukaarten getoond worden. Om cadeaukaarten op de homepage van de shop te tonen selecteer je store front page.
    • Expiry period. Selecteer een vervaldatum. Standaard wordt voor cadeaukaarten ingesteld dat ze nooit vervallen.

Ga na of je conform de wetten handelt in de streken waar je verkoopt omdat het in sommige landen of streken illegaal kan zijn om een vervaldatum in te stellen.

Cadeaukaarten deactiveren

Om te stoppen met het aanbieden van cadeaukaarten:

1. Ga naar het controlepaneel van de winkel, klik op Catalog en vervolgens op Gift Cards.
  2. Verander de status van de cadeaukaarten naar Disabled.

Voorheen verkochte cadeaukaarten kunnen nog altijd ingewisseld worden.

Koop of wissel Cadeaukaarten in

Na aankoop krijg je een e-mail met een unieke cadeaukaartcode en instructies over hoe je hem kan gebruiken. Het onderwerp van de e-mail is “Your gift card is ready.”

Je kan nu de e-mail forwarden of de code en link voor de shop opsturen naar een andere klant.

Om de cadeaukaart in te wisselen, voegt men de code van het e-mailbericht in in het veld bij check-out. Het veld verschijnt automatisch in je shop nadat je de cadeaukaarten hebt ingesteld.

Een bedrag op een cadeaukaart kan in meerdere keren opgebruikt worden bij meerdere bestellingen tot het volledige bedrag ingewisseld is.

• Klanten kunnen niet meer dan één cadeaukaart gebruiken per bestelling.
  • Kortingbons kunnen niet gebruikt worden om cadeaukaarten aan te kopen.
  • Een cadeaukaart kan niet gebruikt worden om een andere cadeaukaart te kopen.
  • Cadeaukaarten zijn niet vrijgesteld van BTW.
  • Cadeaukaarten kunnen niet op Facebook of Instagram geüpload worden.

Bekijk de details van verkochte cadeaukaarten

Om de details te raadplegen van verkochte cadeaukaarten:

1. Op het linker paneel, klik je op eCommerce en vervolgens op Manage Store.
  2. Klik op Catalog en dan op Gift Cards.
  3. De statistieken worden getoond voor verkochte cadeaukaarten:
    • Revenue. De totale inkomsten verdiend via cadeaukaarten.
    • Redeemed. Het totale bedrag dat gespendeerd werd.
    • Unclaimed. De overblijvende nog niet gebruikte som die niet ingewisseld kan worden (vervallen of gedeactiveerd).
    • Outstanding balance, lifetime. De overblijvende balans op alle cadeaukaarten die nog ingewisseld kan worden.
  4. Om de details te zien voor elke verkochte cadeaukaart, klik je op View and manage all sold gift cards.

Cadeaukaarten opnieuw versturen

Om een cadeaukaart opnieuw te versturen in geval van verlies, per ongeluk verwijderen of voor een andere reden:

1. Ga naar het controlepaneel van de shop en klik op Catalog en vervolgens op Gift Cards.
  2. Klik op View and manage all sold gift cards.
  3. Naast de cadeaukaart die je opnieuw wil versturen, klik je op Actions en dan op Resend gift card.

Cadeaukaarten deactiveren

Om cadeaukaarten te deactiveren:

1. Ga naar het controlepaneel van de shop, klik op Catalog en vervolgens op Gift Cards.
  2. Klik op View and manage all sold gift cards.
  3. Naast de cadeaukaart die je wil deactiveren, klik je op current status en dan op Deactivate.
  4. Om ze opnieuw te activeren klik je op current status en vervolgens op Activate.