1. Home
  2. Knowledge base
  3. Airtable Collecties

Airtable Collecties

Airtable kan worden gebruikt als een collectie voor het genereren van Dynamische Pagina’s. Voor meer informatie over collecties, zie Definieer een Collectie voor Dynamische Pagina’s.

Airtable collecties hebben de volgende beperkingen:

Airtable
Collectie nummer per site100
Velden100
Tekstveld tekenlimiet2000
Collectie naam tekenlimiet50
Veldnaam tekenlimiet50
Gegevens actualiserenAutomatisch

Om een Airtable collectie te maken:

1. Klik in het linkerpaneel op “Content”, klik op “Collecties” en klik dan op “+ Nieuwe collectie”.
  2. Klik op “Airtable”.
  3. Voer jouw Airtable API-gegevens in.
  4. Selecteer in Airtable de tabel die je wilt gebruiken als jouw collectie. Dit breng je naar de Airtable API documentatie.
  5. Kopieer onder Authenticatie de “voorbeeldlink”.
  6. Ga terug naar SiteBuilder en plak het in het veld onder jouw API-gegevens.
  7. Klik op “Velden importeren”.
  8. Definieer het juiste gegevenstype voor elk veld.
  9. Klik op “Doorgaan”.

Ondersteunde velden

De volgende tabel schetst de ondersteunde Airtable velden, de corresponderende SiteBuilder velden en voorbeelden.

Airtable veldSiteBuilder veldVoorbeeld
Tekst Welkom in mijn tandartsenpraktijk.
Lange tekstTekst

Opmerking
Dit veld ondersteunt HTML en onderbrekingen van de rij.

CheckboxBoolean
Opmerking

Alleen voor aangepaste widgets.

Bijlage met één afbeeldingAfbeeldingAfbeelding toegevoegd via Airtable.
URLLinkhttps://goo.gl/maps/F81HPm4CBTQSTsJ5A
URL of tekstVideohttps://www.youtube.com/watch?v=8EsYwAKxAFU
Telefoonnummer of tekstTelefoon123456789
E-mail of tekstE-mailemail@email.com
TekstLocatieAdres, postcode, regio, stad, land

28 Kerkstraat, Oost-Vlaanderen, Gent, België

TekstKantoorurenZA, ZO: 08:00-20:00; MA, VR: 08:00-12:00;
Bijlage met meerdere afbeeldingenBinnenste collectie die één beeldveld bevatAfbeeldingen toegevoegd via Airtable.
NummerTekst
MunteenheidTekst
Opmerking

Geeft alleen het nummer weer, zonder €-teken.

PercentageTekst
Opmerking

Displays met decimaal en zonder %-teken.

BeoordelingTekst
Opmerking

Geeft het nummer weer.

FormuleTekst
Opmerking

Het resultaat van de formule kan een tekenreeks zijn.

AutonummerTekst

Let op: Vanwege de beperkingen van de API zal de SiteBuilder geen velden importeren die geen inhoud hebben in de eerste 10 rijen.

Rijvolgorde

Bij het gebruik van Airtable collecties wordt de rijvolgorde willekeurig ingegeven door een API-beperking op de site van Airtable. We negeren filters of sorteren in Airtable.

Om de rijvolgorde in dezelfde volgorde als in Airtable te krijgen, inclusief filters en sortering, voeg je de “Airtable Weergavenaam” toe aan de voorbeeld-URL die je gebruikt om hun collectie te importeren.

Om de weergave toe te voegen, voeg je na het toevoegen van de voorbeeld URL '?view=View Name' toe. De weergavenaam is hoofdlettergevoelig en moet precies zo worden getypt als in Airtable.

Let op: Het verwijderen of wijzigen van de weergavenaam na het importeren van de collectie zal de verbinding verbreken.

Het volgende is een voorbeeld van de URL alvorens de weergavenaam toe te voegen:

https://api.airtable.com/v0/appbiL1pCyvFcW8WG/Feedback%20Session

Het volgende is een voorbeeld van de URL na het toevoegen van de weergavenaam:

https://api.airtable.com/v0/appbiL1pCyvFcW8WG/Feedback%20Session?view=Main View

Voor meer informatie over het toevoegen van de weergavenaam aan de URL, zie deze video.

De volgende stap is het maken of converteren van een Dynamische Pagina, zodat je deze kan koppelen aan jouw nieuw aangemaakte collectie.