1. Home
  2. Knowledge base
  3. Richtlijnen voor aangepaste codes

Richtlijnen voor aangepaste codes

Onze editor is zeer flexibel in die zin dat je de functionaliteit van jouw site kunt uitbreiden door een aangepast script of code toe te voegen, hoewel de aangepaste code de neiging heeft om de editor te breken of uit te schakelen of andere stappen nodig heeft om te kunnen werken. Daarom hebben we enkele richtlijnen die je moet volgen bij het testen van aangepaste code.

HTTP vs HTTPS

Als je met aangepaste code werkt, is het goed om te weten dat scripts en bronnen alleen in dezelfde HTTP of HTTPS kunnen worden geladen.

De editor wordt standaard altijd geladen in HTTPS. Als je een HTTP-script in de editor gebruikt, zal het niet zichtbaar zijn in de editor omdat het via een beveiligde verbinding wordt geladen, maar zal het zichtbaar zijn op de live site omdat het in een onbeveiligde verbinding wordt geladen.

Om dit te verhelpen is het altijd beter om jouw middelen te laden via een beveiligde verbinding.

Wanneer je een aangepaste code toevoegt aan een header, maak dan een duplicaat van de site aan en test jouw code op de gedupliceerde site. Als dit niet lukt, kan je de site eenvoudigweg verwijderen.

Je kan de header code ook testen op een aparte, lege pagina op dezelfde site. Als de pagina crasht, verwijder je gewoon de pagina of open je de code via de ontwikkelaarsmodus.

Code voor aangepaste pagina’s

Bij het toevoegen van aangepaste code aan een pagina:

1. Maak een duplicaat van de pagina aan en voeg vervolgens jouw aangepaste code toe.
  2. Als het niet lukt, kan je daadwerkelijk naar de HTML/CSS van de pagina navigeren door naar een andere pagina te gaan en van daaruit naar de ontwikkelmodus te gaan.
  3. Je kan ook de pagina verwijderen en opnieuw beginnen door een duplicaat aan te maken.
  4. Als de aangepaste code op jouw homepage staat, kan je proberen toegang te krijgen tot jouw editor door een /contact of een andere URL toe te voegen aan het einde van de link van jouw editor.

Optimalisatie van de paginasnelheid

Optimalisatie van de paginasnelheid heeft invloed op de manier waarop bepaalde scripts worden uitgevoerd. Wij voeren PageSpeed optimalisatie uit op de meeste pagina’s in SiteBuilder, wat problemen kan veroorzaken met jouw aangepaste code. Bij het oplossen van problemen met jouw code, kan je zien of het een PageSpeed probleem is door:

1. Het dupliceren van de pagina met jouw scripts.
  2. Veranderen van de URL naar “testing_scripts.”
  3. Het publiceren en controleren van de pagina op jouw live site.

Als jouw code op die pagina werkt, neem dan contact op met de support om PageSpeed optimalisatie voor jouw site uit te schakelen.

Als je een script gebruikt, kan je ook proberen om ervoor te zorgen dat jouw script asynchroon draait – het is niet gegarandeerd, maar het kan soms het probleem oplossen met scripts die niet goed worden uitgevoerd in de browser.

Om async op scripts mogelijk te maken, wijzig je jouw code met behulp van het volgende:

• Oude code: <script src=”https://example.com/script.js”></script>
  • Nieuwe code: <script src=”https://example.com/script.js” async defer></script>

De geanimeerde navigatiefunctie van SiteBuilder interfereert vaak met de manier waarop de aangepaste code wordt geladen. Je kan de geanimeerde navigatie in responsieve sites uitschakelen door met de rechtermuisknop op jouw navigatie-element in jouw editor te klikken, op “Bewerken” te klikken en op “Geanimeerde navigatie uitschakelen” te klikken.

Problemen oplossen

Een site die door een aangepaste code wordt gebroken, laadt normaal gesproken een lege pagina in de editor (of breekt uw bewerkingsfuncties). Als de aangepaste code jouw site heeft gebroken, zijn er verschillende opties beschikbaar:

• Als je een back-up hebt, klik je in het linkerpaneel op “Instellingen”, klik je op “Back-up Site” en zet je deze terug naar een back-up.
  • Log in op http://my.Website Builder.co?nossl, een meer codevriendelijke versie van ons platform.
  • Als je niet de mogelijkheid hebt om dat in jouw editor te openen door deze te laden, kan je het misschien oplossen door een nieuwe pagina te laden. Om dit probleem op te lossen, probeert je jouw editor te openen op een nieuwe pagina. Je kan dit doen door een andere URL in te voeren in jouw editor link. Dit is een link die toegang geeft tot de “Over ons” pagina van een site, bijvoorbeeld; https://my.Website Builder.co/home/site/XXXXXXX/about
  • Als de editor kapot is, probeer dan het openen van de editor te forceren met behulp van de sneltoets voor het element inspector
    • Mac. Command+Option+C
    • PC. Ctrl+Alt+C
  • Als de aangepaste code niet correct wordt uitgevoerd, probeer dan “AJAX Page Changing” (Snelle navigatie) in de Header HTML uit te schakelen.

Let op: Wees voorzichtig met aangepaste code. Volg altijd de bovenstaande richtlijnen als je aan het experimenteren bent met aangepaste code.