1. Home
  2. Knowledge base
  3. VPS
  4. Aan de slag met je VPS

Aan de slag met je VPS

Je Virtual Private Server (VPS) stelt je in staat om webtoepassingen en websites te hosten. In dit artikel bespreken we de belangrijkste functionaliteiten die je op ons controlepaneel kunt vinden.

Het is een Managed VPS, dus wij doen veel voor jou!
Geen gedoe om Plesk te installeren en up-to-date te houden. Wij doen dat voor jou. zodat jij meteen aan de slag kan! We beheren ook je firewall om je VPS altijd veilig te houden.

Toegang tot je VPS-dashboard

Volg deze stappen in ons controlepaneel

1. Ga bovenaan naar “Mijn producten” en selecteer “VPS”.
  2. Klik op “Beheer VPS” naast de VPS die je wilt beheren.
  3. Klik rechts op “Open VPS-dashboard”.

Nu bevind je je in het VPS-dashboard, waar je een overzicht krijgt van je VPS en alle bijbehorende instellingen.

Activeer Plesk en ga aan de slag

Volg deze stappen in ons controlepaneel

1. Ga bovenaan naar “Mijn producten” en selecteer “VPS”.
  2. Klik op “Beheer VPS” naast de VPS die je wilt beheren.
  3. Klik rechts op “Open VPS-dashboard”.
  4. Klik bovenaan op de knop “Plesk configuratiescherm” om je VPS te beheren via Plesk.
  5. De eerste keer zal je een gebruikersnaam en wachtwoord moeten kiezen.
  6. Gedaan? Je bent klaar om je VPS te beheren via het controlepaneel van Plesk.

Vragen over het gebruik van Plesk?
Bekijk onze handleidingen op onze knowledge base of doorzoek alle handleidingen van Plesk zelf.

Back-ups raadplegen

Back-ups zijn van cruciaal belang om je gegevens te beschermen. Volg deze stappen om back-ups te beheren:

1. Ga naar je VPS-dashboard en scroll naar beneden tot aan Back-ups.
  2. Hier kun je al je beschikbare back-ups bekijken en herstellen indien nodig.
  3. Om een back-up te herstellen, klik je op de drie puntjes rechts en vervolgens op “Herstellen”.

Geüpdatet op 25 januari 2024